Selbu Spinneri AS

Spinneri og ullsenter
Frida Tove Meland og Ingvild Svorkmo Espelien har etablert et spinneri og ullsenter i 2011. Tanken er å ta vare på ull fra gamle saueraser og foredle denne lokalt i et Midt - Norsk spinneri, samt å etablere et senter for ullforedling med opplæring og kompetanseutvikling. Ullsenteret er lokalisert til Selbu kommune, i næringsbygget Myrstad på Tømra. Ullsenteret vil være samlokalisert med bl.a Selbumat og vil ha kontakt med Selbu Husflid. Det tas sikte på å bygge opp et miljø innen ull og ullforedling.

 

Frida Tove Meland og Ingvild Svorkmo Espelien

Norske saueraser
Utgangspunktet for Selbu spinneri er samarbeidet med Laget for Grå trøndersau for å foredle ull fra denne gamle sauerasen. Grå trøndersau har ull av meget god kvalitet, en myk crossbredull som egner seg til både strikking, veving og toving. I ullsenteret vil fokus være på de gamle norske sauerasene og en bedre utnytting av ull fra disse gjennom spinneriets virksomhet. Spinneriet vil kjøpe ull som råvare for sin ullforedling, men også tilby leiespinning der den enkelte råvareleverandør selger det ferdige produkt selv. Mye av ulla fra de gamle rasene er pigmentert. Dette gir en dårlig pris både i Norge og på verdensmarkedet. Ullsenteret kan tilby en mye bedre pris for pigmentert ull fordi en målsetting er å lage et naturfarget og miljøvennlig garn med minst mulig bruk av kjemikalier.

Selbu spinneri er basert på håndtverkspreget, lokal produksjon
Bedriften baseres på teknologi fra Belfast Minimill. Dette er et lite mekanisk spinneri som gir minst mulig fysisk og kjemisk belastning på ulla, og dermed et garn som utnytter ullas naturlige egenskaper maksimalt. Teknologien krever en viss investering og det må tenkes langsiktig hva gjelder finansiering og inntjening. Dersom du er interessert i mer informasjon om spinneriet kontakt Frida Tove Meland eller Ingvild Svorkmo Espelien, eller se  http://selbuspinneri.no/

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.11 | 10:47

Hei hei!
Vi hjemme driver med grå trønder, vi har gått over til det fra spelsau. Denne rasen er en fantastisk rase!

...
15.07 | 22:30

hello do you speak english thanks sy

...
11.11 | 11:09

Spennende å høre om Grå trøndersk på radioen nå.....Er det på Selbu en kjøper garnet? Hilsen Bjørg L. Strømme se : www.bjorgstromme.no

...
16.02 | 22:48

Utrolig bra det dere har fått til. Håper dere klarer å fortsette, og likeså at jeg kan få spunnet ulla mi om ikke alt for lenge!
Var i kontakt med dere i fjor-

...
Du liker denne siden